שינה לכל אחד מאיתנו היא צורך מהותי ועוד יותר בקרב תינוקות בשנה הראשונה. אם אתם מותשים מלילות לבנים, לא יודעים איך לזהות את סימני העייפות ואיך זה יעזור לכם וגם לילד הנה מדריך קצר שמומלץ לשמור לשעות הקשות.

תינוקות קטנים בשנים הראשונות לחייהם אינם מדברים, ואנחנו ההורים, מחפשים דרכים שונות וסימנים כדי להבין מה הם צריכים מאיתנו בכל רגע. צורת הביטוי יכולה להיות בכי, קולות שונים, תנועות גוף או סימנים מקדימים.
אחד הסימנים החשובים ביותר שאנחנו יכולים לזהות אותם בקלות ולענות על הצורך שלהם, הם סימני העייפות המוקדמים.
מהם סימני העייפות הנפוצים ביותר?
⭐שפשוף בעיניים, עיניים מבריקות.
⭐גירוד או משיכות באוזן או בראש. ⭐פיהוק.
⭐גוון ורדרד באזור העיניים והגבות ⭐תחושת חוסר נוחות או אי שקט.
⭐הכנסת ידיים לפה: במרבית המקרים נניח שמדובר ברעב יחד עם זאת, במידה ואכל בזמן קצר יחסית מהופעת הסימן ומופיע לצד סימני עייפות נוספים - זהו סימן מובהק לעייפות.
למה חשוב לשים לב לסימני העייפות?
אחד הדברים המשפיעים ביותר על תהליך ההשכבה, ההירדמות ואיכות השינה זה סימני עייפות. כשהתינוק מגיע לשלב שבו הוא נמצא בעייפות יתר, הורמון האדרנלין, האנרגיה, מבטל את הורמון המלטונין (ההורמון שעוזר לנו להירדם) ואז נראה את הילד מלא אנרגיה וערני להפליא. עייפות יתר גורמת לכך שהכניסה לשינה, ז"א תהליך ההשכבה, הופך להיות קשה ומאתגר הרבה יותר. יש ילדים שנראה אצלם קושי גדול מאוד להירדם בזמן הזה: ילדים שמקשיתים את הגב, בועטים ברגליים, נמצאים בעצבנות יתר, חווים נפילות מרובות, חוסר שיווי משקל וקושי המלווה גם בבכי גדול.
חיסרון נוסף הוא שעייפות יתר גורמת לפגיעה באיכות השינה. במהלך הלילה נראה הרבה יקיצות בקצוות הלילה: בשעות הערב ולקראת הבוקר. כניסה לשינה בתוך כ- 20-30 דקות מרגע הופעת סימני העייפות, יכולה לעזור לתינוקות, פעוטות ולילדים להיכנס לשינה באופן רגוע ונינוח יותר, ליצור שינה עמוקה ואיכותית יותר, להוריד את ההתנגדות סביב השינה ולעזור להם להירדם מהר יותר וללא מאבקים. 🌜 המלצה:
סימני עייפות הם כלליים מאוד. לכן, בימים הקרובים נסי להתבונן על תינוקך ברצף במשך מספר ימים ושימי לב איזה סימנים מופיעים ובאיזה שעה. בטווח זמן הזה, הוא מסמן לכם שהוא עייף ורוצה לישון. מומלץ להשכיבו לישון בתוך כ- 20-30 דקות מרגע הופעת סימני העייפות. דבר זה יכול לעזור לך לסדר בהתאם גם את סדר היום והערב הרצוי לך. רוצה לשמוע על תהליך ייעוץ שינה איתי?