top of page

3 הטעויות הגדולות שאנחנו עושים בשינת הילדים

אם נשאיר את הילד ער עד מאוחר הוא ישן טוב יותר? אם הוא מתעורר בלילה זה כי הוא רעב או כואב לו השיניים? אם הוא ישן צהרים, הוא לא ישן טוב בלילה? הגיע הזמן לעשות סדר בדברים ולהפריך שלושה מיתוסים נפוצים בשינת ילדים ותינוקות וקבלו גם המלצה מה אפשר לעשות אחרת:


אם נשאיר את הילד ער עד מאוחר, הוא יתעורר בבוקר מאוחר יותר

ההפך הוא הנכון - "שינה מביאה שינה" ו"חוסר שינה מביא חוסר שינה". ככל שהילדים ישנים יותר, הם מפרישים יותר הורמון שינה. כשהילד ישן יותר שעות, הוא ירצה לישון עוד כי יהיה בגופו הרבה "הורמון שינה" שמעודד "עוד שינה". ולכן, ילד שמחזיקים אותו ער ונמצא בעייפות יתר, אולי ירדם מהר יותר בהשכבת הערב אך יגרור אחריו חוסר שינה ולכן הוא יתעורר מוקדם יותר בבוקר ועשוי גם להתעורר הרבה יותר במהלך הלילה.


המלצה: הקדימו להשכיב את ילדיכם בהתאם להופעת סימני העייפות שלהם, זה יאפשר להם להיכנס לשינה באופן רגוע יותר, ליצור שינה ארוכה ואיכותית עד שעה מאוחרת יותר בבוקר.

כאן תוכלי לקרוא עוד על:

למה חשוב שתזהי את סימני העייפות של ילדייך ואיך זה יכול לעזור לך?



שינה במהלך היום הורסת את השינה בלילה

אם ילד נמצא בעייפות יתר, המוח כדי לשפר את תפקוד הגוף, מפריש את הורמון האנדרנלין- הורמון העוררות כדי לשמור את הילד פעיל. הורים רבים רואים את הילד שלהם ערני, קופצני וחושבים שלא כדאי להשכיב אותו לישון כי הוא לא עייף. זו טעות. הילד נמצא בעייפות יתר - הגוף כבר הפריש כמויות אדרנלין (הורמון הפעילות שמפריע לישון) שמשפיע באופן ישיר על המלטונין (הורמון השינה שאותו אנחנו רוצים לשמר) כדי לשמור על הגוף מפני קריסה.


המלצה: השכיבו את ילדכם למנוחת יום בהתאם לגילו כדי למנוע עייפות יתר ולאפשר לילד להגיע לשנת הלילה נינוח ורגוע



הילד מתעורר כמה פעמים בלילה כי הוא רעב

זו הדעה הכי נפוצה אצל מרבית ההורים, אך היא אינה נכונה תמיד. תינוקות צעירים ופעוטות בוגרים יכולים לעבור לילה שלם ללא אוכל זאת כמובן בהתאם לגיל, משקל, התפתחות תקינה ומצב רפואי תקין. ילדים שהתרגלו להירדם בזמן האוכל מתעוררים שוב ושוב בלילה וזקוקים ל"עוד מאותו הדבר" על מנת לחזור לישון ולכן הם מרבים להתעורר בלילה ואינם נרגעים עד שלא מקבלים אוכל. זה לא בהכרח רעב אלא הרגל שעוזר להם לחזור להירדם. זאת אומרת, שהם אינם יודעים להירדם באופן עצמאי וזקוקים לעוד בקבוק או הנקה כדי להירדם שוב ולאו דווקא מתוך רעב אמיתי.

המלצה: נתקו את הקשר בין אכילה לשינה, למדו את הילד להירדם שלא על האוכל בתחילת הלילה. באמצע הלילה ספקו אוכל בטווח שעות מומלץ על פי צורך אמיתי (תלוי משקל וגיל הילד) ולא על פי הרגל שהתפתח.

לסיום, הרדמות עצמאית היא אחד מכישורי חיים שאותם הילדים לומדים במהלך החיים – על ההורים ללמד את ילדיהם לעשות זאת, בדיוק כמו שאנו מלמדים אותם לאכול לבד, לצחצח שיניים, להתלבש לבד, להשתמש בשירותים או לרכב על אופניים. הרגלי שינה טובים הם הרגלים לכל החיים! ניתן להתחיל מגיל 5 חודשים ואז משתמשים במתנה המופלאה ובכלים הללו לתמיד. אל תקבלו את מצב השינה שאינה רציפה או המפריעה כגזרת גורל, ואם יש צורך בהכוונה או עזרה מוזמנים לפנות ליועצת שינה מקצועית ומוסמכת בשיטת "לילה טוב" שתעזור לכם ותלווה אתכם בשיטה הדרגתית התומכת במענה תמידי לבכי, מחזקת את האמון והיחסים ביניכם ומשפרת את הסמכות ההורית שלכם. רוצה לשמוע על תהליך ייעוץ שינה איתי?


58 צפיות0 תגובות
White and Cream Elegant Beauty Salon Banner.png
bottom of page